Jdi na obsah Jdi na menu

Kruhy v obilí

10. 9. 2006

Pod pojem mimozemské civilizace si každý představí zcela něco jiného. Také naše pocity po vyslovení těchto dvou slovíček jsou u každého zcela jiné. Někdo cítí strach, jiný zvědavost...někdo věří a jiní ne. Ale jaká je skutečnost? Známe vše co znát máme? Rozumíme dnešní vědě a technice, která se zabývá těmito nevysvětlitelnými jevy. Kdy výjde pravda najevo???   Třeba již vyšla, ale málo z nás ji vnímá a chápe...Víme jedno, že vše ma spojitost a vše do sebe příliš dobře zapadá...Počátek jsme již našli, vše se odvíjí ve VESMÍRU.

Kruhy v obilí :

Ročně se v České republice vyskytne kolem 15 kruhů v obilí.

Historie vzniku kruhů v obilí se udává od prvního polehlého kruhu v trávě, který vznikl v Austrálii u řeky Tulla, na severu státu Queensland v lednu 1966 (tedy v Austrálii v plném létě). I když k dalším, již starším zprávám, chybí důkazy, k tomuto případu existuje fotografie. Je otázkou, zda tento kruh je stejného druhu, jako pozdější, které začaly vznikat od poloviny sedmdesátých let 20. století v jižní Anglii. 

Počty vzniklých obrazců se postupně zvyšovaly – zatímco v 70. letech šlo o jednotlivé nálezy, v roce 1987 to bylo již 47 obrazců, o rok později 98 piktogramů, a v roce 1989 to bylo již přes 400 piktogramů. Tento moment byl stěžejním pro vznik “cereologie” – nauky o kruzích v obilí.

Žádná z hypotéz není oficiálně potvrzena. A to i přesto, že za rozřešení záhady byl přislíben velký honorář. Je také pravda, že problém otřásl důvěrou v soudobou vědu. Řada lidí si právem řekla: “je to možné, že vědci nejsou schopni objasnit tento fenomén?”

 

A tak je reakce části vědecké veřejnosti zaměřená na bagatelizaci a zesměšnění ve snaze vyhnout se problému. Není to nic nového, stává se to vždy, když věda není schopna řešit nastolené otázky.

Je ovšem známo, že anglická královna slíbila ocenit toho, kdo vyřeší tajemství kruhů na polích. Z toho vyplývá, že fenomén skutečně existuje. A královská odměna stále čeká.

 

Kruhy v obilí 2006 - nejnovější fotografie

Obrazek

datum zjištění: 15.8.2006  poloha: Etchilhampton, Devizes, Wiltshire

Obrazek

datum zjištění: 22.7.2006  poloha: Windmill, Hill, Wiltshir

Vrchní obrázek....datum zjištění: 20.7.2006  poloha: Straight, Soley, Hungerford,   Berkshire

Vrchní obrázek....datum zjištění: 15.7.2006   poloha: Aldbourne, Swindon, Wiltshire

Vrchní obrázek....datum zjištění: 8.7.2006    poloha: Uffington, Oxfordshire

Záhada obrazců v obilí :

Odedávna se objevují na polích, obvykle obilných, podivné obrazce. Nejpodivnější je pravidelnost těchto útvarů, jejichž základním tavrem je kruh a přímka. Nejstarší známé vyobrazení pochází zřejmě z Anglie roku 1678 pod názvem The Mowing Devil. V dnešní době nastala doba kruhů a složitost kruhů stále stoupá. Nejsou to již jen soustavy kruhů a přímek, ale složité struktury nazyvané piktrogramy. Objevují se nejen v obilí, ale i ve všech prostorech, na sněhu a ledu, na zemi i na asfaltových plochách.

Fotografií kruhů a piktogramů již známe stovky, ale dosud neznáme spolehlivě jejich smysl. Cerealogové, jak se nadšenci pro výzkum kruhů nazývají, zatím pořizují přesnou dokumentaci a vymýšlejí stále další teorie.

Obrazek

Znakem kruhů je obvykle:

-složení z přesných geometrických tvarů (kruh, spirála, trojúhelník, čtverec, pětiúhelník, šestiúhelník a víceúhelníky, prstence, vlnovky atd.)

-ostrá hranice mezi stojícím a polehlým obilím

-stébla bývají ohnuta v různých směrech v jednotlivých dilčích tvarech u složitého piktogramu

-klasy mohou být propleteny jako u vánočky

-obrazce vznikají většinou v noci, beze svědků

-vyskytují se v blízkosti starých kultovních míst

-lidé mají v obrazcích různé pocity, jiní v jeho okolí

-virgule proutkařů různě reaguje

-na stoncích obilí jsou pozorovány charakteristické znaky

-půda v obrazcích bývá vysušena

-obrazce se objevují často na stejných místech

Obrazek

K jedním k nejzahádnějším a nejprobadanějším obrazcům je piktogram u Grasdorfu u Hildescheimu (SRN). Jeho výjmečnost je dána zejména nálezem tři desek ve středu kruhu, které byly součástí složitého obrazce. Rovněž materiál kruhových desek - zlato, stříbro a bronz může mít svůj význam. Nejpozoruhodnější je ovšem fakt , že na nalezených deskách  se nacházel věrný obraz piktogramů jako reliéf. Názory na význam znaků, ze kterých se piktogram skládá, jsou ruzné. V tomto případě se totiž nejedná o klasický symetrický obrazec, složený z kruhových a přímkových prvků, ale ze symbolů podobných starým alchymistyckým znakům.

Na dotaz jedné kontaktérky, kdo je tvůrcem piktogramů v obilí, ji mimozemská inteligence přímo sdělila, že to jsou oni, kdo tvoří tyto obrazce, aby nám dokázali svoji existenci, ale lidstvo je tak zaslepené, že tento fakt nedokáže akceptovat a hledáme různé jiné vysvtělení.

ObrazekV mnoha případech se jedná o staré náboženské, astronomické, astrologické, etnografické, šamanské či alchymistické symboly, jejichž základem jsou kruhy a spirály, přímky a jejich spojení, zaznamenáné již na megalitických pamatkách. Ostatně piktogramy v obilí (agrosymboly) se obvykle vyskytují právě na starých lokalitách, místech posvatných obřadů starých civilizací, jako je Stonehenge, Avebury. Složité symboly se podobají posvátným mandalám, které představují brány do vyšších světů, symboly zasvěcení a spojení s vyššími světy, které známe z buddhistických chrámů. Je zbytečné zkoumat smysl piktogramů, neboť již pouhý pohled na tento symbol v nás probouzí informace, které jsou zaznamenány v podvědomí našimi stvořiteli a jedná se vlastně o posthypnotickou sugesci zakódovanou do našich genů. Piktogram je spouštějícím mechanismem našeho kosmického uvědomění

Kruhy v obilí mají ale jednu, pro badatele neocenitelnou vlastnost - nikam okamžitě nezmizím, dají se změřit, vyfotografovat a mohou se na nich zkoumat vzorky. Jejich existence je tedy nezvratná. Obilí je položeno tak, že tvoří ohraničený obrazec s jasně vymezenými okraji. Stébla obilí jsou ohnuta jedním směrem, nikoli zlomená nebo vyvracená. Uvnitř stébel dochází ke změnám, které nelze napodobit  mechanicky. Podle současných výzkumů lze takto poškodit obilí pouze zvýšeným působením elektromagnetického pole. Často zde nefungují expozimetry, z magnetofonových nahrávek pořízených uvnitř obrazců vycházejí neidentifikovatelné zvuky. Někdy se zde vyskytují i zvláštní světelné efekty.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nikola - obilí

27. 11. 2006 15:34

Moc hezký .Líbý sde mi to!!

Vojtěch Mejzr - super

24. 10. 2006 17:33

MIluju tě a chci to s tebou dělat