Jdi na obsah Jdi na menu

Mateřství ve znamení zvěrokruhu

2. 6. 2007

Obrazek

Beran – Žena narozena ve znamení Berana bývá energická a přísná matka, děti stále napomíná a kontroluje. Ovšem někdy jim dovolí cokoliv. Některé děti ji pokládají za nejlepší matku na světě, pro citlivé dušičky (ryby, Rak) je taková matka přímo pohromou.

 

Býk – Žena tohoto znamení bývá vynikající matkou. Snaží se dětem vytvářet tu nejlepší kuchyní a nutí je jíst, aby „rychle rostly“. Musí s ní chodit na procházky do přírody, na koncerty, na hodiny klavíru či kytary – na všechno, to co má sama ráda.

 

Blíženci – Dětem s matkou narozenou ve znamení Blíženců nuda nehrozí. Domácím pracem a vaření v kuchyni sice nevěnuje tolik času, o to více však jejich výchově a vzdělání. Chodí s nimi na výlety a hodně si s nimi vypráví.

 

Rak – Rodiče jsou rozené matky. Vycítí každou bolest, dokáži utišit žal, a také se s dětmi o každou radost podělí. Jelikož jsou přesvědčené, že nejlépe ví, co dítě potřebuje, svou láskou jej vlastně omezují. Mohou v něm vytvářet i pocity viny.

 

Lev – Navzdory tomu, že Lvice je na svoje děti hrdá a pokládá je pomalu za génie, je při jejich výchově přísná a vyžaduje dodržování denního režimu. Naučí je, aby se o sebe dokázaly dobře postarat. Ráda organizuje oslavy jejich svátků a narozenin.

 

Panna – Přestože je někdy nerozhodná, což je pro dítě správnější, smyslem pro povinnost, disciplínou a rozenou skromností dokáže Panna vychovat svoje děti tak dobře, že jim nic nechybí. Ve starším věku bývá svým dětem dobrou kamarádkou.

 

Váhy – Se založením rodiny a s dětmi příliš nespěchají, jelikož vidí u přátel, jak je to omezuje. Názory na výchovu často mění. Nesnáší hádky, ovšem dítě musí poslouchat. A proto hledá nenápadné a účinné prostředky, jak toho dosáhnout.

 

Štír – Vztah k dětem má často vlastnický. Jde ji o dobro dětí, proto často zasahuje do jejich soukromí. Je ochotna se jim zcela věnovat a obětovat, očekává však vděčnost a poslušnost. Pokud je třeba, použije i citové vydíraní.

 

Střelec – Matka  Střelec je nejsvobodomyslnější za všech matek zvěrokruhu. Její dítě ji většinou zajímá až tehdy, když začne mluvit. Vymýšlí různé aktivity a hry, dítě neomezuje příkazy, proto bývá velice oblíbenou matkou a kamarádkou.

 

Kozoroh – Snaží se zajistit co nejlepší materiální podmínky. Vyžaduje však pořádek a disciplínu. Dětem dá pocit jistoty domova, ovšem některé se mohou cítit jejich výchovou omezované. Vede svoje děti k úspěchu již od první třídy.

 

Vodnář – Jako matka je nevypočitatelná, dává přednost neformální výchově, často dětem připraví nečekané překvapení a zážitky. Chybou může být (především pro citlivější děti) její nedostatek citů a něhy, které v útlém věku děti tolik potřebují.

 

Ryby – Matka Ryba může být ideální matkou. Její intuice, fantazie a hravost umožňuje vcítit se do dětského světa a chápat jeho radost a starosti. Děti ji budou milovat, především když okamžitou improvizací ve všem a všude nepovýší na systém.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář