Jdi na obsah Jdi na menu

Zmizení v čase

11. 9. 2007

 

Jednou z největších záhad, které známe, je zmizení v čase. Nejvíce diskusí vzbuzuje známy Bermudský trojúhelník, který skrývá nevyřešená tajemství. Jak je to s ním doopravdy? Opravdu tu mizí letadla, lodě i lidé v časoprostoru, ze kterého není návratu?

Bermudský Trojúhelník: Jde vlastně o oblast umístěnou jihovýchodně od atlantického pobřeží Spojených států a vrcholy trojúhelníku jsou pravděpodobně místa Bermuda, Miami a ostrov Fla.

Obrazek

Spousta nadpřirozených jevů se tu začala objevovat už v minulosti. Marné bylo hledání potopených lodí, zmizelé letecké eskadry z pevnosti Landerdale či potopené námořní lodě Sulphur Queen ve Floridské úžině. Nevysvětlitelná zmizení jsou nabízena po celou historii této oblasti. Bermudský trojúhelník je jednou ze dvou míst na naši planetě, kde se střelka magnetického kompasu otočí k pravému zeměpisnému severu, jinak se vždy otočí k severu magnetickému. Odchylka mezi oběma je známa jako kompasová variace. Pro mořeplavce to znamená vážné nebezpečí v podobě navigace. Hodnota takového kolísání je okolo dvaceti stupňů.

Jsou známe případy katastrof  bitevních lodí, jejichž vraky se nikdy nenašly. Známý je i případ, kdy si dva mladí lidé vyletěli ve svém letadle Cezena. Po nějakém čase ztratili orientaci a asi dvě hodiny kroužili nad ostrovem, který shodně popsali jako pustý. Jejich letadlo ani jejich vrak se nikdy nenašly. Ani ta nejsilnější bouře neudělá z letadla či lodě pouze popel, který se nenávratně rozptýlil po svém okolí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kája - Ano...

13. 5. 2009 10:57

JE TO ZAJÍMAVÝ A TAKÉ BY MĚ TEDA ZAJÍMALO,KAM SE VLASTNĚ V TOM ČASOPROSTORU DOSTALI.

Andy - Něco na tom bude

3. 1. 2008 15:22

No, rozhodne by me zajimalo, ze kdyz uz se dostali nekam casem, tak KAM??