Jdi na obsah Jdi na menu

Obydlí lidé Mars?

15. 12. 2006

Obydlí lidé Mars?

 

ObrazekDnes je rudá planeta beznadějně pustá a mrazivá. Teplota zde pravidelně klesá až na mínus 100 stupňů Celsia a její atmosféra je dvěstěkrát řidší než-li u nás.

Mars představuje jedinou planetu sluneční soustavy, která má vše, co potřebujeme k životu. Je tam voda, sice zmrzlá ve formě ledu a v trvalé zmrzlé půdě, ale je tady. Atmosféra obsahuje oxid uhličitý i dusík.

Budoucí generace by tady poměrně snadno najít i nový domov. Jestliže budou někdy chtít rudou planetu nazývat naši potomci svým domovem, je zřejmé, že se bude muset něco změnit, možná i samotný Mars. To je také podstatou myšlenky, jejímž cílem se stane změnit rudou planetu, tak aby se v ní stalo místo vhodné pro plnohodnotný život člověka.

Podle časových dispozic se dá odhadnout, že přibližně za 50 let poletí k Rudé planetě první lidé. Krátce nato by se tam mohly usadit první řasy a bakterie. Za dalších 30 let existence i první stromy. Když se na Mars za nějakou dobu lidé vrátí, mohli by tam už nalézt vhodné prostředí k životu. A tak by se lidé mohli naučit žít na dvou planetách najednou. Vlastně nejen lidé, ale i všechno tvorstvo.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář