Jdi na obsah Jdi na menu

Neslyšitelný a neviditelný vesmír kolem nás

28. 12. 2006

Neslyšitelný a neviditelný vesmír kolem nás

Obrazek

Náš mozek není přizpůsobený na poznání celého světa, který nás obklopuje. Jeho hlavním úkolem je zabezpečit našemu organismu přežití. Cokoli vnímáme našim sluchem, je pouze zlomkem akustických vln existujích ve vesmíru. Všechyn zvuky nižší než 16 hertzů a vyšší než 22 hertzů neslyšíme.

ObrazekZrak dokáže vnímat pouze svtělené vlny v malém rozsahu jejich délky (mezi 0,00036 a 0,00078 milimetru). To znamená, že většina vesmíru je pro nás neslyšitelná a neviditelná. Stačí však změnit délku světelných vln o tisicinu milimetru, abychom spatřili neobyčejnou, nám neznámou planetu barev.

Hmat máme tak primitivní, že sotva cítíme několik procent podnětů.

Klícka našich ohraničených smyslů nám neumožňuje poznat a vidět skutečnou povahu světa, který nás obklopuje.

Indiáni říkají, že mají čtrnáct smyslů, zatímco "bílí" pouze pět. Také mnohé citlivé osoby vnímají auru, energetický obal obklopující živé organismy, kterou většina lidí nevidí. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hamlet - out there

17. 1. 2012 16:24

dodam len, mozno nastastie.. humanizmus ma obmedzenie. a to nas chrani pred poznanim. ale.. mozne je ze sme nepoznali tu krasu, ktora pre nas neexistuje, ale my pre nu stavani nie sme, pretoze bohatost jej nam dopriana nieje. tak isto to mozeme povedat o smere opacnom, Boh chran.. rozhodne sme len primitivni, a to nas snad aj chrani!

Petra P. - To mi připomíná..

8. 1. 2010 10:43

To mi připomíná -
"Toho učeného pána poznávám.
Co nenahmatáte, neznámo je vám,
co nechápete, pro vás neplatí,
co nespočtete, je vám prostě lží,
co nezvážíte, sotva váhu má,
co nerazíte, věc je neplatná."

Goethe: Faust II, 1

Jajka.B - Pravda

31. 3. 2007 11:29

Jsem ráda, že u Vás tento článek nalezl pochopení. A s tím co jste napsal zcela souhlasím. Přeji Vám jen krásné dny.

Psaiko - Prostě.....komentář 1

31. 3. 2007 3:47

stručně ale krásně řečeno............ale človek co to......nechápe nebo nevěří..........(jakože tohle je fakt haluz, ale nejpravděpodobnější pravda)tak to stejně asi neocení...na takový věci si člověk musí asi přijít sám...ale fakt, jak říkam krásně řečeno