Jdi na obsah Jdi na menu

Jedinečný vesmír

15. 12. 2006

Jedinečný Vesmír

Obrazek

Obrazek

Vědci tvrdí, že ve vesmíru existují částice černé hmoty, která je těžší než jsou nám známe atomy. Ty mohou vytvářet pro nás neviditelnou alternativní „krajinu stínů“ s vlastními galaxiemi, hvězdami a planetami vyplněnými podobnými životy jako na zemi.

ObrazekŽijeme na jedné z planet, ve společnosti jedné typické Hvězdy, patřící do typické hromady galaxii a ta opět do hromady supergalaxii.

Nechce se nám ani věřit, že známe teprve 4% vesmíru. Zbytek hmoty a energií, které vyplňují vesmír, má nám neznáme vlastnosti.

Pozorování činností galaxií a hromad hvězd nás vede k úvahám, že na ně působí nějaká mohutná, z hlubin vesmíru vycházející síla, která se vymyká nám známým fyzikálním zákonům. Jak je již známo, že ve vesmíru existuji částice černé hmoty ( 23% ), která je těžší než nám známe atomy.

Tyto částice mohou tvořit pro nás neviditelný, alternativní „svět stínů“ se svými galaxiemi, hvězdami a planetami. Mohl by být vyplněn takovým životem, jaký je na Zemi.

 

ObrazekPřed miliardami let se obrovská hmota shromáždila v jednom malém bodu. Nepředstavitelný tlak v jeho středu způsobil, že jednoho dne vybuchl mohutnou silou. Roztržená hmota se začala rozpínat ve vesmíru. Čím více se vzdalovala od počátečního bodu, tím více se zpomalovala a chladla. Z rozžhavených plynových oblaků se vytvářely galaxie, hvězdy a planety.

Zatím nejnovější sledování okrajů vesmíru ukazují na to, že galaxie zvětšily své tempo útěku a stále více se zrychlují. Když to tak půjde dál, pak bude naše Mléčná dráha současně se sluneční soustavou stále více osamocena ve vesmíru. A když rychlost útěku galaxií dosáhne rychlost světla, obloha nad námi se stane značně tmavá.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář