Jdi na obsah Jdi na menu

Podzemní říše

2. 9. 2007

Tzv.  „střechou světa“ je dozajista Tibet. V Tibetu jsou nejen tibetské mísy, ale i spousty dalších záhad, které Vás zavedou do neznámého světa, světa poznávání, odhodlávání i zvláštností.

Ve starých tibetských legendách můžeme nalézt zmínky o podzemním království a světem obydleným jinou rasou. Snad nejznámější legenda je o podzemní říši Aghartě. Má jít o obrovský systém podzemních chodeb a tunelů částečně přirozeného a částečně umělého původu, - rozkládající se pod Mongolskem a Tibetem. Celé podzemní prostory by měly být osvětleny zvláštním nazelenalým světlem, jež vyzařuje přímo ze stěn a stropů jeskyní. Toto světlo ovlivňuje prý tok času. Obyvatelé Agharty by měli být potomci velice staré civilizace, které se stáhla do podzemí po obrovské katastrofě, která kdysi postihla Zemi. Tato rasa vládne velikým stupněm magického umění a ovládá tajné síly. Vchody do podzemí jsou pečlivě zakryty a střeženy.

Obrazek

Z Tibetu by měla vést chodba do obrovského podzemního labyrintu pod celou Gobi. Mongolové vyprávějí, že v těchto místech viděli podivné kostry s velkými a dlouhými lebkami. Americká společnost vytvořila mapu, na nichž je vyznačeno celkem 52 vchodů do zemských hlubin. Nejsou jen v Gobi, ale nacházejí se na všech kontinentech. Možná jsou obydlené podzemní prostory pod celým zemským povrchem, možná právě my šlapeme na hlavy těch, kteří zde byli kdysi dávno před námi…

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář