Jdi na obsah Jdi na menu

Duchové kolem nás

1. 9. 2006

Kontakt s duchy je vždy záležitost nebezpečná. Mnozí lidé se k takovým kontaktům dostanou náhodou, jiné pohání zvědavost, což je ten nejhorší ze všech možných důvodů. Existuji však duchovně velmi vyspělé bytosti, které pomáhají prostým lidem kontaktovat se se světem duchů, což prospívá jedné i druhé straně.

ObrazekDuchové kolem nás: 

Na duchy věří lidé od nepaměti. Podle této víry se každý živý tvor, ať je to člověk nebo zvíře (pes, kočka, kůň) uvědomují si vlastní identitu. Skládá se ze dvou rozdílných prvků: nehmotného ducha a hmotného těla.

Ke zjevování, nebo jinému projevu přítomností ducha, dochází hlavně tehdy, jestliže smrt nastala nepřirozeným způsobem – buď následkem nehody nebo zločinu.

Nastala-li smrt nepřirozeným způsobem, stává se potom duch součástí tohoto světa, zůstává vázán na místo odchodu ze života nebo na jeho blízké okolí a je nucen se tam zjevovat, případě dávat svou přítomnost najevo jiným způsobem. Vznikne tak psychosomatická zóna, ve které se lidé, ale i zvířata, necítí dobře.Další příčinnou přítomnosti ducha na tomto světe je to, že za života byl člověk příliš vázán na hmotné statky, k určitému místu, k určité osobě, trápilo ho svědomí apod. Znamením přítomnosti ducha je vždy prudký pokles teploty v daném místě.Jak duchům pomoci (vysvobodit)? Někdy pomůže upřímná modlitba, jindy je nutný zákrok kněze. Účinnou ochranou proti zlým duchům je odvaha. Ti totiž ze strachu člověka čerpají energii. Anglie a Skotsko jsou země s největším množstvím duchů na světě.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obrazek

Ve dvacátém století vstoupili duchové do našeho života mnohem výrazněji než kdykoliv předtím. Neomezili se už pouze na staré hrady, zámky a ponurá místa, ale ozývají se z magnetofonů, počítačů, vstoupili do filmů a na televizní obrazovky.Duchy stále nebereme vážně a lidi, kteří jsou schopni je vidět či vnímat, považujeme i nadále za pacienty léčeben. Pouze v minulém století , tedy 20., století se do archivů světového spiritismu dostalo 460 235 překvapujících zpráv. Jsou velmi různorodé, ale díky nim lze duchy rozdělit do čtyř skupin: Duchy klepající, přírodní dočasné a nejpočetnější skupinu tvoří duchové mrtvých.

Jednotlivé skupiny:

1, Dočasní duchové: dvojníci vždy souvisejí se žijícími osobami. Vardegorové předcházejí originál v čase, což znamená, že se objevují na místě, kam člověk míní teprve přijít. Pravděpodobně jde o myšlenkovité útvary, jaké vznikají pod vlivem emocí a intenzivního plánovaní určité činnosti.

Doppelgangery lze spatřit v blízkosti skutečné osoby, přestože nebyl zaznamenám případ setkání dvojníka s originálem. Pokaždé jsou stejně oblečení, ale jejich vzhled a chování je vždy v rozporu s originálem.

2, Poltergeist: tedy klepající duch, je popsán velmi podrobně, přestože žádná koncepce neobjasňuje mechanismus jeho působení. Tito duchové dokáží zdemolovat celý dům nebo úřad. Jejich záhadná síla zřejmě působí prostřednictvím první čakry nějaké dospívající osoby.

Tento článek zcela potvrzuji. Já sama jsem se s Poltergeistem setkala. Tento jev ve mě vyvolal pocity, které mě zcela prostoupily a mnoho jsem pochopila. Jeho hrůzné počínání mě velmi vyděsilo, přesto jsem s ním bojovala a zvítězila. Dodnes ve mě zanechal nemilé vzpomínky. Pokud by jste chtěli vědět více z mé zkušenosti, napište mi mejlík a já Vám ráda o tom více napíši. A popřípadě napište zda jste něco podobného prožili.

3, Přírodní duchové: nazývání ve starém Řecku Daimoni, patřili ke čtyřem základním živlům - vodě, vzduchu, zemi a ohni. Mohou lidem velmi pomáhat. Byli nápomocni Sókratovi, Platónovi i Aristofanovi, kterému přinášeli nápady na nové komedie.

4, Nejsložitější je to s duchy lidí. Zde musíme vzít v úvahu pojem duše, kterou sice nikdo neviděl, ale i ve světě duchů musí být zachován logický běh události a jedinou substanci, ze které se může vytvořit duch, je ona. Duše má zřejmě určitý energetický potenciál, který ji umožňuje registrovat emoce a myšlenky jak negativní tak i pozitivní. Skladuje vlatní energii, která se aktivizuje ve chvíli ohrožení. Má zakódovanou délku života a "balíček informací" o předcházejících vtěleních.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

anonim - bratnanec

29. 3. 2007 9:50

pred dvoma rokmi mi zomrel bratnanec neprirodzenov smrtov.jeho matka taji skutocnost jeho umrtia ale mne sa zjavil v ti noc ako sa to stalo mala som oblecene biele saty a on ma hresil preco nemam cierne saty a potom som ho vydela ako sa obesil v pivnici. na druhy den som volala domov mojim rodicom ci sa nieco nestalo a odpoved bola ze spachal samovrazdu ja zijem v zahranici. a teraz asi pred dvoma mesiacmi sa mi zjavil a prosil ma o pomoc ale neviem o aku lebo zmizol co mam robit aby som sa dopatrala o aku pompc islo.ak by ste mi vedely poradit tak vam vopred dakujem

Lezabet - Pomoc

26. 3. 2007 21:34

Ahoj Jajko před 2lety zemřel můj milovaný muž.Nedávno jsem ho vyvolala a on mně prosil,abych šla za farářem a že potřebuje pomoc.Pak se spojení přerušilo a dodnes nevím jak a co mám udělat.Již jsem sním vícekrát mluvila,ale k tomuto rozhovoru se již nechtěl vrátit,jako by se bál.Byl to muž kterého jsem milovala celým srdcem a tak při vyvolávání se nejlépe komunikuje sním.jak mu mám pomoci?

Jajka.B - mejlík

13. 2. 2007 15:40

Ahojky Ondro, mejlík jsem poslala, snad došel v pořádku. S pozdravem Jajka.B

Ondrej. - Videa

13. 2. 2007 14:50

Prosimte ja jsem davas ty videa prosimte moc napis mi to na e-mail Ondrej.Matejka@seznam.cz

Ludka.B - ,,Poltergaist"

10. 11. 2006 18:30

,,Ano, Jajko, také jsem měla tu čest potkat se s podivným a silným Poltergaistem a to před dvěma lety o dovolené a to se svou rodinou na chatě své známé. Nic příjemné, naopak děsivé a hrůzostrašné. Nepřeji nikomu tyto zážitky. Z dovolené nebylo nic a po dvou dnech jsme odjeli domů. I manžel s dětmi nezapomenou na chvíle nepěkných okamžiků, které se těžko popisují a vryjí se tak do paměti. I oni dnes ví, že jsme měli co dělat s nějakou silou, která nebyla námi žádána - i oni ví, že existuje svět, o kterém velmi málo víme ...!"
Pa Pa pozdravuji Tě Jajko Ludka.B

Kajinka - Jééééééééééééééště

5. 9. 2006 20:51

Samozřejmě jsem si nenechala ujít ani toto téma a už se těším na další:o)