Jdi na obsah Jdi na menu

Talismany a amulety

18. 11. 2006

Co je talisman?

Obrazek

Talisman je na druhé straně předmět, který přitahuje dobré nebo špatné záležitosti. Samo slovo talisman pochází z arabského talásim a znamená to kouzelný obraz. Dříve jako talismany sloužily různé figurky, drahé kameny nebo dokonce části rytin na papíře. V křesťanském světě to třeba bývali obrázky svatých. Jako ochranný talisman dříve kojenci dostávali chrastítka se zvonečky, neboť jejich zvuk byl považován za prostředek k zastrašení zlých duchů. Stejně jako u amuletů i vy si můžete vytvořit svůj vlastní talisman.        

Co je amulet?

Obrazek

Původ tohoto slova není stoprocentně znám, ale předpokládá se že pochází z latinského slova amuletum což znemaná oddálit nebo také odsunout.Takže teď už je vám možná jasné, že amulety jsou přeměty výhradně s ochranným účinkem a měli by obsahovat magickou sílu. Amulety uznávaly už i v starověkém Egyptě, kde se například k mumiím přikládali různé zlaté, bronzové nebo kamenné amulety, které měli ochraňovat nesmrtelnost zemřelých. amulety také sloužily k ochraně zdraví a štěstí. Nejrozšířenější a nejmocnější z nich měli podobu SKARABEA, nalíčeného oka nebo spony bohyně Isis.

Jak nabít svůj amulet?:

1) Potom, co si třeba kamínek přineseš domů, vlož ho pod proudící vodu a při jeho omývání říkej : "SMÝVÁM Z TEBE VEŠKERÉ NEGATIVNÍ VLIVY, KTERÉ NA TOBĚ ULPĚLY".

2) Amulet utři kouskem hadříku do sucha, vezmi mezi dlaně a zahřívej ho (tím mu dodáš svou vlastní energii :).

3) Při tomto předávání energie vkládáš do amuletu své přání, které by se díky němu mělo uskutečnit. Můžeš na něj buď intenzivně myslet nebo to amuletu prostě pošeptej!

4) A teď ti nezbývá nic jiného než jej nosit stále při sobě, jak ve dne tak i v noci :)

Nezapomínej:

  • Během působení by se amuletu neměla dotýkat jiná osoba než ty !!!
  • Jen čistý amulet může spolehlivě pracovat a proto ho očisti každý večer od špatných vlivů z okolí a tvého podvědomí.
  • Amulety, které jsou směřovány na určitá přání, se po jeho splnění odloží nebo se naplní jiným přáním.
  • Před odložením se ale amulet musí znovu vystavit proudu tekoucí vody a při to m bys měl/a říkat : "ZBAVUJI TĚ TVÉHO ÚKOLUM JSI OPĚT ČISTÝ".
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář